Descriere AIR7 SportLife

CRSP Cluj Seria AC Nr.4095

PENTRU O VIATA ACTIVA

Miscarea este un element esential pentru sanatatea noastra, iar miscarea sau practicarea unui sport, constant ne ajuta sa ne mentinem sanatosi si in forma fizica corespunzatoare. Efortul sustinut actioneaza asupra intregului corp, producand anumite modificari, corpul uman este un sistem bine structurat care utilizeaza energia drept combustibil. La efort, corpul nostru mobilizeaza majoritatea resurselor, in acest proces, organismul are nevoie de un plus de energie. Lipsa resurselor se poate manifesta prin ameteala, oboseala, epuizare. In timpul efortului pierdem diverse minerale, vitamine si alti compusi utili, alimentatia bogata in legume, fructe, proteine, si un nivel de hidratare adecvat  din anumite motive nu intotdeauna pot sa asigure nevoile organismului nostru. Un complex potrivit de vitanine si minerale  pot oferi resursele necesare organismului in perioadele de efort.

Vitaminele și mineralele sunt esențiale organismului uman și în mod special la persoanele care duc o viata activa sau fac activități sportive moderate sau intense. De-a lungul vietii, cu totii ne confruntam cu perioade mai dificile: stres cotidian, program aglomerat, activitate profesionala intensa, examene, refacere dupa diverse boli sau perioade de efort fizic si psihic indelungat.

Pe langa o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos, organismul are nevoie si de un aport corect de vitamine si minerale.

Air7 SportLife  este un supliment alimentar ale cărui ingrediente pot avea un efect benefic asupra organismului in perioadele de efort si este recomandat celor care duc un stil de viață activ, sportiv dar nu numai.

Conținut de ingredient activ pe doză zilnică: de 2 tablete

Ingrediente active Partea activă/utilă VRN/doza zilnică*
Vitamina B6 10 mg 714,28 %
Vitamina D3  50 µg 1000,00%
Magneziu  180 mg 48,00%
Potasiu  300 mg 15,00%
Fier  7 mg 50,00%
Extract de rădăcină de Rhodiila Rosea (conținut de salidrozidă min. 3%)  200 mg **

VNR%- Valoarea Nutriţională de Referinţă pentru adulţi; *Valoarea Nutrițională de Referinţă nu a fost stabilită.

   Extractul standardizat de rădăcină de  Rhodiola Rosea- cunoscută colocvial ca rădăcină de trandafir, ajută la menținerea funcționării normale a sistemului circulator, furnizând astfel celulelor oxigen și substanțele nutritive necesare la efort.  Rhodiola rosea este o plantă care aparține familiei Crassulaceae, un arbust de aproximativ 35 de centimetri care creste in zonelor de mare altitudine. Rădăcina, este cunoscută colocvial ca rădăcină de trandafir, o parte semnificativă din ingredientele active de protecție a sănătății ale plantei sunt concentrate în aceasta. Utilizarea terapeutică a rădăcinii de Rhodiola rosea este cunoscută din cele mai vechi timpuri. Folosit în primul rând de greci, este menționat și în tratatul medical al lui Dioscoride „De materia medica”, dar nu numai în regiunea mediteraneană a fost clasificată ca plantă vindecătoare si in regiunile reci din nordul Europei și nordul Asiei. A fost proeminent în medicina populară scandinavă și germană, deoarece se credea că crește rezistența fizică în timpul iernii lungi și ajută la adaptarea la altitudini mari. De asemenea, a fost folosit pentru a trata raceala, tuberculoza, oboseala, depresia, impotenta și cancerul.

Ingredientele active ale rădăcinii de trandafir includ glicozide – inclusiv rosavină și salidrozidă -, acizi organici – precum cafeina, acid galic și clorogenic -, taninuri – catechine și proantocianidine -, flavonoide și polifenoli.

Unul dintre cei mai importanți compuși ai săi este salidrosalida. Aportul său stimulează producția de serotonină, adrenalină și dopamină și îmbunătățește starea de spirit. Acesta este motivul pentru care rădăcina de trandafir este considerată unul dintre cele mai eficiente antidepresive naturale. Rădăcina de Rhodiola rosea este excelentă pentru ameliorarea stresului și accelerarea recuperării după epuizarea fizică și mentală. Poate fi un ajutor excelent după/în timpul perioadelor de viață obositoare fizic și psihic, stresante, care provoacă și creșterea tensiunii nervoase.

Mai presus de toate, rădăcina de trandafir acționează împotriva anxietății și depresiei la nivelul sistemului simpatic prin creșterea (până la 30%) a nivelului sanguin de serotonina, neurotransmițătorul responsabil pentru „senzația de bine”, și contracarând efectele nocive din punct de vedere psihic. De asemenea, crește producția de cortizol, care este produs de glandele suprarenale în caz de anxietate și stres.

Rădăcina de trandafir are un efect tonic la nivel intelectual, deoarece îmbunătățește memoria și concentrarea datorită efectului său asupra dopaminei și norepinefrinei. În același timp, așa cum am menționat deja, reduce oboseala mentală și ne ridică semnificativ pragul de atenție. De asemenea, îmbunătățește funcția creierului în general, imbunatateste abilitatile intelectuale avand un efect pozitiv asupra functiilor metabolice (inima, ficat si muschi) fara efecte secundare.

Rădăcina de trandafir este un remediu bun pentru insomnie, deoarece scurtează timpul de adormire și îmbunătățește calitatea somnului. Unul dintre obstacolele în calea unui somn adecvat este o stare de spirit sporită și lipsa relaxării musculare: rădăcina de trandafir nu numai că ne afectează creierul, ci joacă și un rol în relaxarea musculară.

Relaxează, calmează, îmbunătățește memoria și te pune într-o dispoziție mai bună, dar nu afectează doar spiritul. Crește activitatea globulelor albe și întărește apărarea organismului atât împotriva infecțiilor virale, cât și a infecțiilor bacteriene și fungice. Activitatea antioxidantă a flavonoidelor conținute în acesta este extrem de puternică: sunt capabile să distrugă radicalii liberi care sunt responsabili de îmbătrânirea crescută a celulelor, dezvoltarea bolilor vasculare și cancerului. Efectul său antitumoral și de restabilire a ADN-ului poate fi utilizat în prevenire și ca adjuvant în terapiile anticancer.

   Vitamina B6 – participă la procesele metabolice normale producătoare de energie, contribuie la reducerea oboselii și a epuizarii și la formarea normală a globulelor roșii. Vitamina B6 este una dintre vitaminele hidrosolubile esențiale, vând vorbim despre Vitamina B6 ne referim, de fapt, la un grup de șase compuși similari și anume: piridoxina, piridoxalul, piridoxamina și a esterilor 5’-fosfat ai acestora. Vitamina B6 mai este implicată și în glicogenogeneză (sinteza glicogenului) și glicogenoliză (procesul biochimic de transformare a glicogenului în glucoză) și în funcționarea sistemului imunitar. Vitamina B6 este utilă şi pentru stimularea activităţii musculare. Unele persoane folosesc piridoxina (vitamina B6) pentru stimularea activităţii sistemului imunitar, aşa ca un rol important al acesteia este legat de formarea anticorpilor. Vitamina B6 ajută corpul, printre altele, să producă hemoglobina care transportă oxigenul şi, în acelaşi timp, ea poate crea anticorpii pe care sistemul nostru imunitar îi foloseşte pentru a ne proteja contra bolilor.

   Vitamina D3 – contribuie la menținerea sanatatii funcției musculare. Vitamina D3 – cunoscută şi sub denumirea de calciferol, vitamina D este un nutrient solubil in grăsimi, unul din cei 24 de micronutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a organismului. Vitamina D nu intră doar în structura sistemului osos, ci în dezvolarea normală a fiecărui muşchi, iar aici, ne referim inclusiv la muşchii care formează organe – spre exemplu inima. Şi vasele de sânge sunt, de asemenea, structuri similare, susţinute de această substanță.  Vitamina D stimulează activitatea sistemului imunitar şi este una dintre numeroasele substanţe nutritive de care organismul are nevoie pentru a rămâne sănătos. Poate avea un rol important şi în menţinerea funcţiei musculare şi în întărirea sistemului imunitar, susţin experţii de la Cleveland Clinic. Cercetătorii de la Universitatea Boston au descoperit că vitamina D joacă un rol crucial în sistemul imunitar și poate combate inflamația. Există mai multe forme de vitamina D, dar cea mai importantă este D3. Este important de menţionat un efect mai puţin cunoscut al vitaminei D, acela de agent profilactic pentru diferite afecţiuni, de la cele musculo-scheletale, până la cele cardiace sau de autoimunitate.

   Potasiu – contribuie la funcționarea normală a mușchilor. Potasiul este un mineral cu rol fundamental pentru organism, deoarece intervine în toate procesele metabolice şi ajută la buna funcţionare a muschilor, a muşchiului cardiac, precum şi a creierului, joacă un rol important în conducerea nervoasă, participa la sinteza proteinelor musculare si la contracția musculară, la reglarea activitatii neuromusculare, la mentinerea echilibrului acido-bazic, presiunea osmotică, anabolismul proteic și formarea glicogenului, participa la reglarea sintezei unor hormoni insulina glucagonul, hormonul somatotrop,  sporeşte diureza şi ajută la eliminarea sodiului, care este frecvent în exces în corp.

   Magneziu – contribuie la reducerea oboselii, a epuizarii și participă la procesele metabolice normale producătoare de energie. Magneziu – participă în corp la sute de reacţii biochimice şi are un rol major la nivel muscular, nervos şi cardiac. Este al optulea cel mai răspândit element de pe Pământ şi al patrulea cel mai răspândit mineral din corpul uman, participând la sute de reacţii biochimice în organism. Fiecare celulă din corp conţine magneziu şi are nevoie de el pentru a funcţiona. Îmbunătăţrea funcţiei respiratorii – Unele studii au arătat că există o legătură directă între carenţa de magneziu şi dezvoltarea astmului sau a altor afecţiuni respiratorii. Cercetătorii consideră că un deficit de magneziu determină acumularea de calciu în muschii respiratorii, fapt ce ingreunează respiraţia. Magneziul ajută la menţinerea unui nivel de energie optim. Un studiu realizat la Centrul pentru Studiul medicinei complementare din Southampton, Anglia, a demonstrat că sulfatul de magneziu este util în tratarea pacienţilor care suferă de sindromul oboselii cronice. Printre procesele în care este implicat magneziul se numără sinteza proteinelor, controlul glicemiei şi prevenirea aritmiilor cardiace. De acest mineral depind în mare măsură sănătatea fizică şi psihică deopotrivă.

   Fierul – contribuie la reducerea oboselii și epuizării, participă la procesele metabolice normale producătoare de energie și participă la transportul normal de oxigen în organism. Rolul fierului în organism este unul complex și trebuie menținut la niveluri optime, corpul nostru nu produce fier, trebuie să ne asigurăm necesarul fie prin dietă, fie prin suplimente.

Fierul ajută la formarea și oxigenarea celulelor sanguine și a hemoglobinei,  la transformarea alimentelor în energie, ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic, fierul este necesar pentru crearea și creșterea celulelor imune, care ne ajută să ne menținem sănătoși. Contribuie la funcția cognitivă normală: aceasta include funcții ale creierului, cum ar fi memoria, concentrarea, învățarea. Transporta oxigenul catre tesuturi: Importanta fierului deriva mai ales din faptul ca intra in structura hemoglobinei, proteina care transporta oxigenul de la plamani catre tesuturi. Sustine performanta atletica: Fierul intra si in componenta mioglobinei, proteina care stocheaza oxigenul la nivel muscular. Are rol si in metabolismul muschilor, inseamna ca sustine exercitiul fizic de anduranta. In cazul unui deficit de fier, performanta fizica este scazuta, iar sistemul imun este slabit. Ajuta la mentinerea nivelurilor de energie: Fierul este necesar pentru producerea de energie. Un aport deficitar de fier afecteaza performanta intelectuala si fizica, provocand oboseala si lipsa de concentrare. Contribuie la cresterea si dezvoltarea optima a fatului: Fierul se numara printre cei mai importanti nutrienti necesari in sarcina.

 

Ambalare:  30 de tablete înfoliate ambalate in blistere PP/Alu si introduse în cutie de carton.

Greutate netă: 27,30 g (30 tablete de 0,910 g).

Mod de utilizare: pentru adulti, 2 comprimate pe zi, dupa mese cu mult lichid.

Atentionari: Produsul trebuie ținut departe de copiii mici! Suplimentul alimentar nu înlocuiește o dietă mixtă și un stil de viață sănătos! Nu depășiți doza zilnică fara recomandare medicala.

Garantie: Isi pastreaza calitatea 2 ani de la data fabricaţiei.

Păstrare: A se păstra la loc uscat, la temperatura camerei 15 – 25 °C, in ambalaj original.

Protectia mediului: Nu aruncati acest produs in canalul rezidual sau in cosul cu  reziduurile menajere. Întrebați farmacistul cum să eliminați medicamentele și suplimentele alimentare care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri vor contribui la protejarea mediului.

Produs in UE. Importator: Green Splid Srl, Cluj Napoca, Str. Antim Ivireanu, Nr.5, Jud. Cluj.

Certificat de Notificare CRSP Cluj Seria AC Nr.4095.