Compozitie si administrare

Informatii privind administrarea si pastrare vitaminei AIR7

AIR7

Continutul substantelor active in doza zilnica:(1 capsula)

Denumire  Parte activa VNR
Vitamina D3 25 ug 1000,00000 IU 500%
Vitamina C  300,00000 mg 375%
Cordyceps  50,00000 mg *
Coenzima Q10  20,00000 mg *
Vitamina E  12,00000 mg 100%
Rutin-Quercetin  5,263 mg *
Vitamina B6  1,40000 mg 100%
Vitamina A 800 ug  2664UI  100%

VNR: valoarea de referinta zilnica pentru adulti
Ambalare, cantitati: cutia contine 30 bucati capsule

Compozitie:

Vitamina C, Vitamina D3 – cunoscută şi sub denumirea de calciferol; Rutin – este un flavonoid din clasa flavonoli glicosidici, alcatuit din flavonolul Quercetin si Rutinoza (o dizaharida), Cordyceps, Coenzima Q10, Magneziu, Vitamina A, Vitamina B6 – ne referim la piridoxina, Vitamina E – sau tocoferolul, Celuloza microcristalina, dioxid de titan.

Vitamina C – este unul dintre cei mai cunoscuţi micronutrienţi, este „un bun antioxidant”. Una dintre cele mai studiate molecule pentru rolul ei în imunitatea celulară, vitamina C era propusă ca tratament al infecțiilor respiratorii încă din 1930, la scurtă vreme după ce a fost izolată. Nu este clar în ce măsură poate preveni infecțiile respiratorii, dar studiile au arătat că vitamina C scurtează durata lor datorită proprietăților antiinflamatoare. O cercetare care a inclus 11.000 de persoane a demonstrat că administrarea a 1.000-2.000 mg de vitamina C pe zi reduce durata răcelilor cu 8% la adulți și cu 14% la copii. Având aceste informații despre beneficiile vitaminei C, oamenii de știință au urmărit beneficiile ei și în infecția COVID-19. De altfel, medicii au propus administrarea ei chiar din timpul epidemiei de SARS, din 2003, provocată de un alt coronavirus. În COVID-19, nu s-a demonstrat încă rolul profilactic, de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2, dar ar putea fi un bun adjuvant în tratarea infecției. Contribuie la funcţionarea optimă a sistemului imunitar benefic pentru funcţionarea normala a plămânilor şi a căilor repiratorii, ajută la reducerea stării de oboseală, este cel mai recomandat pe perioada virozelor repiratorii.

Vitamina D3 – cunoscută şi sub denumirea de calciferol, vitamina D este un nutrient solubil in grăsimi, unul din cei 24 de micronutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a organismului. Vitamina D nu intră doar în structura sistemului osos, ci în dezvolarea normală a fiecărui muşchi, iar aici, ne referim inclusiv la muşchii care formează organe – spre exemplu inima şi plămînii. Şi vasele de sânge sunt, de asemenea, structuri similare, susţinute de această substanță.  Vitamina D stimulează activitatea sistemului imunitar şi este una dintre numeroasele substanţe nutritive de care organismul are nevoie pentru a rămâne sănătos. Poate avea un rol important şi în menţinerea funcţiei musculare şi în întărirea sistemului imunitar, susţin experţii de la Cleveland Clinic. Cercetătorii de la Universitatea Boston au descoperit că pacienții cu Covid-19 care au o cantitate suficientă de vitamina D în organism au cu până la 52% mai mari șanse de a scăpa cu viață, în cazul în care ajung la forme severe de boală. Potrivit studiului, vitamina D joacă un rol crucial în sistemul imunitar și poate combate inflamația. Aceste caracteristici o fac un jucător cheie în lupta organismului împotriva coronavirusului, scrie Daily Mail 26.09.2020. “Acest studiu oferă dovezi directe că existența vitaminei D poate reduce complicațiile, inclusiv furtuna de citokine (eliberarea prea multor proteine în sânge prea repede) și, în cele din urmă, moartea cauzată de COVID-19 ”, a declarat medicul Holick. Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Chicago au descoperit recent o legătură între vitamina D și riscul de infectare cu COVID-19. Alte studii au arătat că infecția COVID-19 evoluează mai sever la pacienții cu deficit de vitamina D. Există mai multe forme de vitamina D, dar cea mai importantă este D3.

Rutin – este un flavonoid din clasa flavonoli glicosidici, alcatuit din flavonolul Quercetin si Rutinoza (o dizaharida).  Rutinul pur este extras din mugurii de floare de Sophora japonica, este antioxidantă, anti-inflamatoare, anticarcinogenică (ajută la neutralizarea şi eliminarea agenţilor carcinogeni), anti-trombotic, citoprotector şi vasoprotector. Activitatea antiastmatică a rutinei a fost studiată la cobaii conștienți sensibilizați la ovalbumină, provocați cu ovalbumină aerosolizată, unde a fost determinată rezistența căilor respiratorii în timpul răspunsului de fază imediată și a răspunsului de fază târzie. Rutina a inhibat în mod semnificativ rezistența specifică a căilor respiratorii și răspunsul în fază imediată, împreună cu reticența histaminei, fosfolipazei A2 și eozinofil peroxidazei. S-a redus recrutarea neutrofilelor și eozinofilelor în plămâni (Jung și colab., 2007). Utilizarea rutinei a fost de asemenea sugerată în tuse convulsivă împreună cu vitaminele C și K (De Sarmento și Kimura, 1957). Prin actiunea citoprotectivă, Rutin, este indicat persoanelor cu diferite grade de intoxicare cu agenti chimici toxici (din alimentatie, mediu ambiant sau locul de munca). Este recomandat în tratamentul curativ sau profilactic al stărilor hemoragipare prin fragilitate capilară (hemoptizii, hemoragii digestive, unele hemoragii retiniene, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, pericol de accident vascular cerebral) pentru a preveni eventualele accidente vasculare, în unele boli infecţioase insoţite de permeabilitate crescută şi în pregătirea preoperatorie.

Cordyceps  –  este cel mai căutat supliment nutritiv în rândul sportivilor de elită, are efecte benefice care contribuie la buna funcționare a căilor respiratorii. Extractul din specia fungică alpină Cordyceps sinensis conține toți aminoacizii esențiali și, printre altele, îmbunătățește producția de adenozin-trifosfat (ATP), care este cea mai importantă sursă de energie pentru celulele noastre. Măreşte eliberarea de energie la nivel celular, măreşte gradul de utilizare al  Oxigenului la nivel celular, măreşte circulaţia Sanguina, întăreşte Sistemul Imunitar cu efect anti-cancerigen şi anti-tumoral. Supranumită în Medicina Orientala “Leacul bun pentru toate”, Cordyceps actionează în organism la nivele multiple, de la acţiuni benefice pentru funcţia hepatică şi sistemul nervos până la efecte energizante, imunostimulatoare, imbunătăţirea capacităţii de utilizare a oxigenului în celule precum şi îmbunătăţirea circulaţiei sanguine. Măreşte capacitatea organismului de oxigenare a sangelui, măreşte rezistenta fizica, mareste capacitatea de muncă, capacitatea functională şi nivelurile energetice ale organismului; Imbunătăţeşte funcţiile ficatului, rinichilor, plămânilor; Reglează numarul trombocitelor în sânge; Are acţiune anticancerigenă datorită îmbunătăţirii oxigenării.

Coenzima Q10 –  este o substanţă liposolubilă care se găseşte în mod normal în toate celulele organismului, în mod special în celulele cu activitate foarte intensă: inima, plămîni, ficat, creier. Coenzima Q10 este implicată în procesele producătoare de energie şi în stocarea şi transportul energiei în celule, fiind supranumită şi “scânteia vieţii”. Astfel, ea devine indispensabilă desfăşurării normale a proceselor biologice şi biochimice. Coenzima Q10 este o substanţă asemănătoare vitaminelor, în special vitaminei E, insă efectul antioxidant este mult mai puternic, neutralizând radicalii liberi formaţi sub acţiunea poluării, a fumului de ţigară, a radiaţiilor ultraviolete etc. poate îmbunătăți absorbția de oxigen, fiind un cofactor în lanțul respirator mitochondrial, Coenzima Q10  numit  şi panaceu, ajută la oxigenarea sângelui și întărește sistemul imunitar. ACTIUNECercetările efectuate in SUA au demonstrat că suplementarea cu CoQ10 măreşte activitatea macrofagă şi are de asemena efecte antivirale, antibacteriale şi anticancerigene, CoQ10 este un antioxidant puternic care are un efect de intărire a sistemului imunitar prin mărirea producţiei de anticorpi. În cazul în care organismul nu dispune de necesarul de Coenzima Q10, apar semnele insuficienţei cardiace, dereglării tensiunii, dezechilibrului energetic şi ale altor numeroase disfuncţii. În aceste condiţii, aportul suplimentar de Coenzima Q10 este salutar, crescând randamentul tuturor sistemelor corpului. Studiile clinice au evidentiat eficienta coenzimei Q10 in a preveni si ameliora afectiuni precum; Insuficienta cardiaca, Insuficienta coronariana, Astm bronsic, Bronhopneumonie, Bronsita, Bronsiectazie,Tabagism,Tuberculoza, Viroze respiratorii.

Magneziu – magneziul participă în corp la sute de reacţii biochimice şi are un rol major la nivel muscular, nervos şi cardiacEste al optulea cel mai răspândit element de pe Pământ şi al patrulea cel mai răspândit mineral din corpul uman, participând la sute de reacţii biochimice în organism. Fiecare celulă din corp conţine magneziu şi are nevoie de el pentru a funcţiona. Îmbunătăţrea funcţiei respiratorii – Unele studii au arătat că există o legătură directă între carenţa de magneziu şi dezvoltarea astmului sau a altor afecţiuni respiratorii. Cercetătorii consideră că un deficit de magneziu determină acumularea de calciu în muschii de la nivelul cailor respiratorii, fapt ce ingreunează respiraţia. Magneziul ajută la menţinerea unui nivel de energie optim. Un studiu realizat la Centrul pentru Studiul medicinei complementare din Southampton, Anglia, a demonstrat că sulfatul de magneziu este util în tratarea pacienţilor care suferă de sindromul oboselii cronice. Printre procesele în care este implicat magneziul se numără sinteza proteinelor, controlul glicemiei şi prevenirea aritmiilor cardiace. De acest mineral depind în mare măsură sănătatea fizică şi psihică deopotrivă.

Vitamina A – vitamina A este o vitamină liposolubilă, cu un rol esenţial în organismul uman este unul dintre cei mai bine văzuţi micronutrienţi. Vitamina A este o denumire generică, ce se referă la mai multe substanţe, printre care retinol, retinal, acid retinoic, retinoizi şi cartenoizi. Cantitatea suficientă de vitamina A asigură buna funcţionare a intregului organism. Este necesară pentru producerea rodopsinei – pigmentul responsabil de vederea crepusculară şi nocturnă. Vitamina A are efect antioxidant, ţine nivelul colesterolului sub control, şi ne ajută să stocăm grăsimi. Protejează în acelaşi timp mucoasa bucală şi digestivă, dar are grijă şi de sistemul respirator. Contribuie la dezvoltarea oaselor, sprijină sistemul imunitar şi ne ajută să ne vindecăm mai rapid în cazul unor infecţii sau inflamaţii. În plus, dacă suntem bolnavi, grăbeşte vindecarea, ne apără de infecţiile respiratorii, contribuie la funcţionarea optimă a sistemului imunitar.

Vitamina B6 – vitamina B6 este una dintre vitaminele hidrosolubile esențiale Când vorbim despre Vitamina B6 ne referim, de fapt, la un grup de șase compuși similari și anume: piridoxina, piridoxalul, piridoxamina și a esterilor 5’-fosfat ai acestora. Vitamina B6 mai este implicată și în glicogenogeneză (sinteza glicogenului) și glicogenoliză (procesul biochimic de transformare a glicogenului în glucoză) și în funcționarea sistemului imunitar.Vitamina B6 este utilă şi pentru stimularea activităţii musculare. Unele persoane folosesc piridoxina (vitamina B6) pentru stimularea activităţii sistemului imunitar, aşa ca un rol important al acesteia este legat de formarea anticorpilor. Vitamina B6 ajută corpul, printre altele, să producă hemoglobina care transportă oxigenul şi, în acelaşi timp, ea poate crea anticorpii pe care sistemul nostru imunitar îi foloseşte pentru a ne proteja contra bolilor. Pe lista simptomelor unei carenţe (deficiente) de vitamina B6 se află şi sistemul imunitar slăbit aşa că, pentru a contracara aceasta problemă, unii oameni apelează la suplimentele pe bază de vitamina B6, pentru ca aceasta are un rol in intarirea sistemului imunitar.

Vitamina B6 sau piridoxina este folosită şi în cazul persoanelor cu astm. Unele persoane au observat ca vitamina B6 e utilă în crizele de astm. Unele studii au arătat că beneficiile vitaminei B6 includ scaderea ocurenţei crizelor de astm. Această vitamină i-a ajutat pe cei cu astm şi le-a redus simptomele de respiraţie şuieratoare (wheezing) care sunt asociate cu crizele de astm, a scazut severitatea şi frecvenţa crizelor.

Vitamina E – sau tocoferolul, este o vitamină lipo-solubilă, joacă un important rol şi în corecta funcţionare a sistemului imunitar, sporindu-i acestuia eficienţa în faţa virusurilor sau bacteriilor, are un puternic efect antioxidant si contribuie astfel la protejarea celulelor de acţiunea radicalilor liberi – produşi de factori de mediu precum poluarea, fumatul, pesticidele, contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ are un efect vasodilatator, contribuind astfel la menţinerea sănătaţii vaselor de sânge, sprijină sistemul imunitar; este folosit in prevenirea sau tratarea diverselor boli-respiratorii, cardiovasculare, dermatologice, cancer, probleme ale aparatului digestiv, hepatite, boli mentale şi lista poate continua.

Doze si mod de administrare

Administrare orală. În scop profilactic, preparatul trebuie administrat minim 90 zile consecutive pe an in orice perioada a anului. Doza zilnica recomandată pentru adulti este de 1(una) capsulă pe zi, după masa principala. Nu mariti dozajul zilnic fără recomandarea medicului curant. În cazul terapiei adjuvante la recomandarea medicului preparatul poate fi administrat fără întrerupere până la dispariţia simptomelor bolii.

Administrare:

Interacţiuni: Teoretic, nu există posibilitatea apariţiei de interacţiuni.

Ambalare:  30 de capsule înfoliate de 596,00 mg ambalate în cutie de carton.

Greutate netă: 17,88 g.

Proprietăți senzoriale: Capsulă de culoare albă, pulbere de culoare gălbui maroniu, acră, inodoră.

Termen de garanţie: 2 ani de la data fabricaţiei. Se păstrează la temperatura camerei 15 – 25 °C în ambalaj original.

Atentionari:

Nu lăsați produsul la îndemâna şi la vederea copiilor mici. Produsul este un supliment alimentar, nu trebuie să înlocuiască regimul alimentar variat, echilibrat şi un stil de viaţă sănătos. Nu se recomandă administrarea la copii fara recomandarea medicului.Fara recomandarea medicului a nu se depăşi doza zilnica recoamdata de 1 capsulă pe zi.

AIR7 Vitamina plămânilor pentru fumători

FIECARE RESPIRATIE CONTEAZA.

Efectele nocive a fumatului sunt devastatoare pentru sistemul respirator.

    Substantele active din compoziţie sunt potriviţi pentru profilaxia simptomelor specifice la nivelul aparatului respirator al fumătorilor, pot reduce simptomele bolii pulmonare induse de fumat, ajută mecanismele auto-imune care protejează plămânii împotriva afectelor nocive a fumului de ţigară. Fumul de tigara stimuleaza receptorii de iritatie, cauzand aparitia unei hiperreactivitati bronsice, cu acumulare de mucus si cu aparitia tabloului clinic al unui sindrom de obstructie bronsica. Simptomatologia clinica in acest caz este reprezentata de tuse cronica, seaca sau productiva, dispnee si infectii respiratorii repetate, in special in perioada sezonului rece, rezstenta scazuta la efort. Tigarile dau dependenta, afecteaza sistemul nervos, arterele, aparatul respirator si circulator. Majoritatea asociaza efectele nocive ale fumatului cu cancerul pulmonar, fara a se gandi si la alte forme de cancer, respectiv cancer laringian, de vezica urinara, de buze sau gastric, cea mai frecventa cauza a emfizemului pulmonar cronic o reprezinta fumatul.      

   Protejarea și întărirea sistemului respirator și imunitar al fumătorilor este de o importanță capitala atat în timpul fumatului cat și dupa renunțarea la fumat.

Organismul fumatorului este mai putin capabil sa prelucreze si sa retina nutrientii, vitaminele si mineralele, oxigenarea sangelui este redusa, rezistenta redusa impotriva infectiilor respiratorii.

 Air7 Vitamina plamanilor pentru fumaori se recomanda pentru profilaxia simptomelor specifice la nivelul aparatului respirator al fumatorului, ajută mecanismele auto-imune care protejează plămânii împotriva afectelor nocive a fumului de ţigară.

Compozitia unei tablete.

Ingrediente active Partea activă/utilă VRN/doza zilnică
Vitamin D3-50 ug 2000 IU 1000%
Vitamin C  300 mg 375%
Boswellia Serrata (conținut de acid boswellic min. 60%)

 

 100 mg **
Cordyceps sinensis (conținut de polizaharide min. 40%)  100 mg **
Coenzim Q10  30 mg **
Vitamin E  12 mg 100%
Rutin-(Quercetin)  20 mg **
Vitamin B6  1,4 mg 100%

VNR* Valoare nutritionala de referinta pentru adulți.
*Valoare nutritionala de referinta nu a fost stabilit.

Ambalaj: 1 cutie contine 30 tablete

Mod de utilizare::

pentru adulți, 1 comprimate pe zi

A se pastra la temperatura camerei (15 – 25 C°) in ambalaj original.

Atentionari:

Nu lăsați produsul la îndemâna şi la vederea copiilor mici. Produsul este un supliment alimentar, nu trebuie să înlocuiască regimul alimentar variat, echilibrat şi un stil de viaţă sănătos. Nu se recomandă administrarea la copii fara recomandarea medicului.Fara recomandarea medicului a nu se depăşi doza zilnica recoamdata de 1 capsulă pe zi.

AIR7 SportLife

AIR7-SportLife tablete, supliment alimentar care conține vitamine, magneziu, potasiu, extract standardizat de rădăcină Rhodiola Rosea și fier.

Vitamina B6 participă la procesele metabolice normale producătoare de energie, contribuie la reducerea oboselii și epuizarii și contribuie la formarea normală a globulelor roșii.

Vitamina D contribuie la menținerea funcției musculare sănătoase.

Potasiul contribuie la funcționarea normală a mușchilor.

Magneziul contribuie la reducerea oboselii și epuizarii și participă la procesele metabolice normale producătoare de energie.

Extractul de rădăcină de trandafir ajută la menținerea funcționării normale a sistemului circulator, furnizând astfel celulelor oxigen și substanțe nutritive.

Fierul contribuie la reducerea oboselii și epuizării, participă la procesele metabolice normale generatoare de energie și participă la transportul normal de oxigen în organism.

 

Conținut de ingredient activ pe doză zilnică: de 2 tablete

Ingrediente active Partea activă/utilă VRN/doza zilnică*
Vitamina B6 10 mg 714,28 %
Vitamina D3  50 µg 1000,00%
Magneziu  180 mg 48,00%
Potasiu  300 mg 15,00%
Fier  7 mg 50,00%
Extract de rădăcină de Rhodiila Rosea (conținut de salidrozidă min. 3%)  200 mg **

VNR* Valoare nutritionala de referinta pentru adulți: *Valoare nutritionala de referinta nu a fost stabilit.

Ambalaj: 1 cutie contine 30 tablete

Greutate netă: 27,30 g (30 tablete de 0,910 g)

 

Ingrediente:

clorură de potasiu, citrat de magneziu, agent de încărcare (celuloză microcristalină), extract de rădăcină de trandafir (conținut de salidrozidă min. 3%), oxid de magneziu, colecalciferol, fumarat de fier (II), agenți antiaglomeranți (săruri de magneziu ale acizilor grași, talc), stabilizatori (hidroxipropilmetilceluloză), clorhidrat de piridoxină, uleiuri și grăsimi vegetale (ulei de palmier)”

Mod de utilizare:

pentru adulți, 2 comprimate pe zi după mese cu mult lichid

A se pastra la temperatura camerei (15 – 25 C°) in ambalaj original.

Atentionari:

Nu lăsați produsul la îndemâna şi la vederea copiilor mici. Produsul este un supliment alimentar, nu trebuie să înlocuiască regimul alimentar variat, echilibrat şi un stil de viaţă sănătos. Nu se recomandă administrarea la copii fara recomandarea medicului.Fara recomandarea medicului a nu se depăşi doza zilnica recoamdata de 1 capsulă pe zi.

AIR7 Respirator

AIR7-Respirator sănătatea cailor respiratorii.

Supliment alimentar tablete cu conține fructe de soc negru, turmeric, usturoi, coajă de pin, extract de Cordyceps sinensis, beta-glucan și coenzima Q10

Extractul de soc negru este benefic pentru buna funcționare a sistemului respirator, contribuie la menținerea bunăstării fizice, calmează iritația gâtului și a faringelui, ajută la ameliorarea răcelii și a tusei, combate simptomele de răceală și gripă
Extractul de turmeric ajută la menținerea sănătății plămânilor și a tractului respirator superior.
Extractul de usturoi susține sănătatea gâtului și a pieptului.
Scoarța de Pin ajută la tuse și reduce bronhospasmul, bogăția în esență îi conferă o mare putere antiseptică și expectorantă. Este considerat antiviral, remediile cu pin sunt destinate în principal pentru ameliorarea condițiilor respiratorii, cum ar fi bronșita, sinuzita, faringita, gripa și procesele astmatice.

Conținut de ingredient activ pe doză zilnică: de 1 tablete

Ingrediente active Partea activă/utilă VRN/doza zilnică*
Extract de soc negru
din care continut de antocianina
500,00 mg
15,00 mg
**
Extract de turmeric
din care conținut de curcumină
105,26mg
100,00mg
**
Extract de usturoi 100,00 mg **
1/3-1/6 Beta-glucan (Saccharomyces cerevisiae) 80,00mg **
Extract de scoarță de Pin
din care procianidina
oligomerica (OPC)
50,00mg
47,50mg
**
Extract de Cordyceps sinesis
din care continut de polizaharide
50,00mg
20,00mg
**
Coenzima Q10 30,00mg **

* doza zilnică recomandată pentru adulți
** VNR valoarea nutritionala de referinta nu a fost stabilit.

 

Isi pastreaza calitatea: pana la data indicata pe cutie.

Greutate netă: 33 g (30 tablete de 1,10 g)

 

Ingrediente:

Extract de soc negru (conținut de antociani min. 3%); extract de turmeric (conținut de curcumină min. 95%); extract de usturoi; 1,3-1,6 beta-glucan (Saccharomyces cerevisiae); citrat de magneziu; extract de scoarță de pin (conținut OPC min. 95%); Extract de Cordyceps sinensis (conținut de polizaharide min. 40%); agent de încărcare (celuloză microcristalină); Coenzima Q10; stabilizatori (hidroxipropilmetilceluloză); agenți antiaglomeranți (săruri de magneziu ale acizilor grași, talc, dioxid de siliciu); uleiuri și grăsimi vegetale (ulei de palmier)

Mod e utilizare:

pentru adulți, 1 comprimat pe zi după o masă cu mult lichid. A nu se depasi doza zilnica recomandata fara recomandare medicala.

A se pastra la temperatura camerei (15 – 25 C°) in ambalaj original.

Atentionari:

Nu lăsați produsul la îndemâna şi la vederea copiilor mici. Produsul este un supliment alimentar, nu trebuie să înlocuiască regimul alimentar variat, echilibrat şi un stil de viaţă sănătos. Nu se recomandă administrarea la copii fara recomandarea medicului.Fara recomandarea medicului a nu se depăşi doza zilnica recoamdata de 1 capsulă pe zi.