Descriere AIR7 – Vitamina plămânilor pentru fumători
Efectele nocive a fumatului sunt devastatoare pentru sistemul respirator.
CRSP CLUJ: AC2744
Efectele nocive a fumatului sunt devastatoare pentru sistemul respirator.
CRSP CLUJ: AC2744
FIECARE RESPIRATIE CONTEAZA.
Substantele active din compoziţie sunt potriviţi pentru profilaxia simptomelor specifice la nivelul aparatului respirator al fumătorilor, ajută mecanismele auto-imune care protejează plămânii împotriva afectelor nocive a fumului de ţigară. Fumul de tigara stimuleaza receptorii de iritatie, cauzand aparitia unei hiperreactivitati bronsice, cu acumulare de mucus si cu aparitia tabloului clinic al unui sindrom de obstructie bronsica. Simptomatologia clinica in acest caz este reprezentata de tuse cronica, seaca sau productiva, dispnee si infectii respiratorii repetate, in special in perioada sezonului rece. Efectele nocive ale fumatului asupra organismului sunt multiple atât la nivelul aparatului respirator cât şi la nivelul altor aparate şi sisteme. Se pare ca fiecare tigara fumata scurteaza viata cu 7minute. Tigarile dau dependenta, afecteaza sistemul nervos, arterele, aparatul respirator si circulator. Majoritatea asociaza efectele nocive ale fumatului cu cancerul pulmonar, fara a se gandi si la alte forme de cancer, respectiv cancer laringian, de vezica urinara, de buze sau gastric.
Protejarea și întărirea sistemului respirator și imunitar al fumătorilor este de o importanță capitala atat în timpul fumatului cat și dupa renunțarea la fumat poate fi benefic folosirea suplimentelor alimentare care, prin ingredientele din compozitie, protejează țesutul pulmonar, Air7-vitamina plamanilor pentru fumatori, substanțele din compozitie pot reduce simptomele bolii pulmonare induse de fumat. Fumatul este nociv nu numai pentru sănătatea fumătorului ci și pentru cei din anturajul fumatorului. Fumatul pasiv determină un risc pentru persoanele din anturaj pentru aceleaşi afecţiuni ca şi pentru fumătorii activi. Pe lângă gudron si nicotina care creează dependență, 4000 de compuși chimici intră în organism prin fumul de tigara. Mai multe dintre ele sunt substanțe care dăunează în mod specific plămânilor, care reduc suprafața respiratorie și cresc riscul de a dezvolta cancer.
Cea mai frecventa cauza a emfizemului pulmonar cronic o reprezinta fumatul. Pe langa faptul ca fumul de tigara contine substante care inactiveaza inhibitorii de α1-proteinaza, fumatorii prezinta un risc crescut de infectie. Inflamatia repetata a bronhiior duce la bronsita cronica. O manifestare tipica o constituie tusea matinala, la trezire, numita „tusea fumatorilor”, care se asociaza cu expectoratie urat mirositoare. Ca urmare a distensiei cailor respiratorii, elasticitatea plamanilor cedeaza odata cu anii, plamanii se dilata, sunt insuficient vascularizati, iar tesutul pulmonar se atrofiaza ireversibil. Fumul de tigara contine peste 4000 de substante cu efecte citotoxice, antigenice sau carcinogenice asupra corpului. La nivelul aparatului respirator, fumatul este implicat direct in aparitia afectiunilor respiratorii acute, a bolilor pulmonare cronice si a cancerului bronhopulmonar. Air7 pentru fumatori a fost conceput ca plamanii fumatorilor sa nu fie in dezavntaj in fata bolilor declansate de fumul de tigara, de efectele nocive cancerigene, este foarte important sustinere plamanilor, intarirea rezistentei sistemului respirator. Organismul unui fumator este mai putin capabil sa prelucreze si sa retina nutrientii, vitaminele si mineralele, oxigenarea sangelui este redusa, de acea se recomanda suplimentarea cu air7 vitamina plamanilor pentru fumatori.
Recomandari:
să ajungă mai repede la toate celule corpului, ajuta organismul in asimilarea vitaminelor, mineralelor, nutrientilor.
Ingrediente active | Partea activă/utilă | VRN/doza zilnică |
Vitamin D3-50 ug | 2000 IU | 1000% |
Vitamin C | 300 mg | 375% |
Boswellia Serrata (conținut de acid boswellic min. 60%)
|
100 mg | ** |
Cordyceps sinensis (conținut de polizaharide min. 40%) | 100 mg | ** |
Coenzim Q10 | 30 mg | ** |
Vitamin E | 12 mg | 100% |
Rutin-(Quercetin) | 20 mg | ** |
Vitamin B6 | 1,4 mg | 100% |
VNR Valoarea Nutriţională de Referinţă pentru adulţi; *Valoarea Nutrițională de Referinţă nu a fost stabilită.
Vitamina D3 – cunoscută şi sub denumirea de calciferol, vitamina D3 este un nutrient solubil in grăsimi, unul din cei 24 de micronutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a organismului. Vitamina D3 nu intră doar în structura sistemului osos, ci în dezvolarea normală a fiecărui muşchi, iar aici, ne referim inclusiv la muşchii respiratori. Şi vasele de sânge sunt, de asemenea, structuri similare, susţinute de această substanță. Vitamina D3 stimulează activitatea sistemului imunitar şi este una dintre numeroasele substanţe nutritive de care organismul are nevoie pentru a rămâne sănătos. Poate avea un rol important şi în menţinerea funcţiei musculare şi în întărirea sistemului imunitar, susţin experţii de la Cleveland Clinic. Cercetătorii de la Universitatea Boston au descoperit că pacienții cu Covid-19 care au o cantitate suficientă de vitamina D3 în organism au cu până la 52% mai mari șanse de a scăpa cu viață, în cazul în care ajung la forme severe de boală. Potrivit studiului, vitamina D3 joacă un rol crucial în sistemul imunitar și poate combate inflamația. Este important de menţionat un efect mai puţin cunoscut al vitaminei D3, acela de agent profilactic pentru diferite afecţiuni, de la cele musculo-scheletale, până la cele cardiace sau de autoimunitate.
Vitamina C – este unul dintre cei mai cunoscuţi micronutrienţi, este „un bun antioxidant”. Una dintre cele mai studiate molecule pentru rolul ei în imunitatea celulară, vitamina C era propusă ca tratament al infecțiilor respiratorii încă din 1930, la scurtă vreme după ce a fost izolată. Nu este clar în ce măsură poate preveni infecțiile respiratorii, dar studiile au arătat că vitamina C scurtează durata lor datorită proprietăților antiinflamatoare. O cercetare care a inclus 11.000 de persoane a demonstrat că administrarea a 1.000-2.000 mg de vitamina C pe zi reduce durata răcelilor cu 8% la adulți și cu 14% la copii.
Medicii au propus administrarea chiar din timpul infectiilor virale, in scop profilactic, de prevenire a infectiilor, este un bun adjuvant în tratarea infecției. Contribuie la funcţionarea optimă a sistemului imunitar benefic pentru funcţionarea normala a plămânilor şi a căilor repiratorii, ajută la reducerea stării de oboseală, este cel mai recomandat pe perioada virozelor repiratorii.
Boswellia Serata – este rășina prețioasă a arborelui Boswellia serrata, originar din India Beneficiile tămâii Boswellia sunt date de substanțele care se găsesc în compoziția acesteia. Cele mai valoroase substanțe active din compoziția tămâii sunt acizii boswellici, care au proprietăți antiinflamatoare. Acești acizi inhibă capacitatea unei enzime de a activa leucotrinele implicate în reacțiile inflamatorii. Extractul de boswellia este folosit de secole pentru a trata problemele respiratorii si infectiile sinusurilor, ajutand oamenii sa respire mai bine si sa depaseasca alte simptome, cum ar fi tusea si durerile in gat. Studiile au aratat, de asemenea, ca extractul de boswellia poate ajuta la tratarea astmului si in tratamentul alergiilor, ajuta la eliminarea mucusului din plamani si are efecte antiinflamatoare asupra sistemului respirator, a cailor respiratorii.
Cordyceps – este cel mai căutat supliment nutritiv în rândul sportivilor de elită, are efecte benefice care contribuie la buna funcționare a căilor respiratorii. Extractul din specia fungică alpină Cordyceps sinensis conține toți aminoacizii esențiali și, printre altele, îmbunătățește producția de adenozin-trifosfat (ATP), care este cea mai
importantă sursă de energie pentru celulele noastre. Măreşte eliberarea de energie la nivel celular, măreşte gradul de utilizare al Oxigenului la nivel celular, măreşte circulaţia Sanguina, întăreşte Sistemul Imunitar cu efect anti-cancerigen şi anti-tumoral. Cordyceps actionează în organism la nivele multiple, de la acţiuni benefice
pentru funcţia hepatică şi sistemul nervos până la efecte energizante, imunostimulatoare, imbunătăţirea capacităţii de utilizare a oxigenului în celule precum şi îmbunătăţirea circulaţiei sanguine. Măreşte capacitatea organismului de oxigenare a sangelui, măreşte rezistenta fizica, mareste capacitatea de muncă, capacitatea functională şi nivelurile energetice ale organismului; Imbunătăţeşte funcţiile ficatului, rinichilor, plămânilor; Reglează numarul trombocitelor în sânge.
Coenzima Q10 – este o substanţă liposolubilă care se găseşte în mod normal în toate celulele organismului, în mod special în celulele cu activitate foarte intensă: inima, plămîni, ficat, creier. Coenzima Q10 este implicată în procesele producătoare de
energie şi în stocarea şi transportul energiei în celule, fiind supranumită şi “scânteia vieţii”. Astfel, ea devine indispensabilă desfăşurării normale a proceselor biologice şi biochimice. Coenzima Q10 este o substanţă asemănătoare vitaminelor, în special vitaminei E, insă efectul antioxidant este mult mai puternic, neutralizând radicalii liberi formaţi sub acţiunea poluării, a fumului de ţigară, a radiaţiilor ultraviolete etc. poate îmbunătăți absorbția de oxigen, fiind un cofactor în utilizarea oxigenului la nivelul mitocondriilor celulare, unde prin procesele de oxidoreducere, se elibereaza dioxid de carbon, hidrogen si energie chimica. Coenzima Q10 numit şi panaceu, ajută la oxigenarea sângelui și întărește sistemul imunitar. ACTIUNE: Cercetările efectuate in SUA au demonstrat că suplementarea cu CoQ10 măreşte activitatea macrofagă şi are de asemena efecte antivirale, antibacteriale şi anticancerigene, CoQ10 este un antioxidant puternic care are un efect de intărire a sistemului imunitar prin mărirea producţiei de anticorpi. Studiile clinice au evidentiat eficienta coenzimei Q10 in a preveni si ameliora afectiuni precum; Insuficienta cardiaca, Insuficienta coronariana, Astm bronsic, Bronhopneumonie, Bronsita, Bronsiectazie, Tabagism, Tuberculoza, Viroze respiratorii.
Rutin – este un flavonoid din clasa flavonoli glicosidici, alcatuit din flavonolul Quercetin si Rutinoza (o dizaharida). Rutinul pur este extras din mugurii de floare de Sophora japonica, este antioxidantă, anti-inflamatoare, anticarcinogenică (ajută la neutralizarea şi eliminarea agenţilor carcinogeni), anti-trombotic, citoprotector şi vasoprotector. Activitatea antiastmatică a rutinei a fost studiată la cobaii conștienți sensibilizați la ovalbumină, provocați cu ovalbumină aerosolizată, unde a fost determinată rezistența căilor respiratorii în timpul răspunsului de fază imediată și a răspunsului de fază târzie. Rutina a inhibat în mod semnificativ rezistența specifică a căilor respiratorii și răspunsul în fază imediată, împreună cu reticența histaminei, fosfolipazei A2 și eozinofil peroxidazei. S-a redus recrutarea neutrofilelor și eozinofilelor în plămâni (Jung și colab., 2007). Utilizarea rutinei a fost de asemenea sugerată în tuse convulsivă împreună cu vitaminele C și K (De Sarmento și Kimura, 1957). Prin actiunea citoprotectivă, Rutin, este indicat persoanelor cu diferite grade de intoxicare cu agenti chimici toxici (din alimentatie, mediu ambiant sau locul de munca). Este recomandat în tratamentul curativ sau profilactic al stărilor hemoragipare prin fragilitate capilară (hemoptizii, hemoragii digestive, unele hemoragii retiniene, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, pericol de accident vascular cerebral) pentru a preveni eventualele accidente vasculare, în unele boli infecţioase insoţite de permeabilitate alveolocapilara crescută şi în pregătirea preoperatorie.
Vitamina B6 – vitamina B6 este una dintre vitaminele hidrosolubile esențiale. Vitamina B6 este implicată în glicogenogeneză (sinteza glicogenului) și glicogenoliză (procesul biochimic de transformare a glicogenului în glucoză) și în funcționarea sistemului imunitar. Vitamina B6 este utilă şi pentru stimularea activităţii musculare. Vitamina B6 ajută corpul, printre altele, să producă hemoglobina care transportă oxigenul şi, în acelaşi timp, ea poate crea anticorpii pe care sistemul nostru imunitar îi foloseşte pentru a ne proteja contra bolilor. Vitamina B6 sau piridoxina este folosită şi în cazul persoanelor cu astm. Unele persoane au observat ca vitamina B6 e utilă în crizele de astm. Unele studii au arătat că beneficiile vitaminei B6 includ scaderea ocurenţei crizelor de astm. Această vitamină i-a ajutat pe cei cu astm şi le-a redus simptomele de respiraţie şuieratoare (wheezing) care sunt asociate cu crizele de astm, a scazut severitatea şi frecvenţa crizelor.
Vitamina E – sau tocoferolul, este o vitamină lipo-solubilă, joacă un important rol şi în corecta funcţionare a sistemului imunitar, sporindu-i acestuia eficienţa în faţa virusurilor sau bacteriilor, are un puternic efect antioxidant si contribuie astfel la protejarea celulelor de acţiunea radicalilor liberi – produşi de factori de mediu precum poluarea, fumatul, pesticidele, contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ are un efect vasodilatator, contribuind astfel la menţinerea sănătaţii vaselor de sânge, sprijină sistemul imunitar; este folosit in prevenirea sau tratarea diverselor boli-respiratorii, cardiovasculare, dermatologice, cancer, probleme ale aparatului digestiv, hepatite, boli mentale şi lista poate continua.
Mod de administrare: Administrare orală. Doza zilnica recomandată pentru adulti este de 1(una) tableta pe zi, după masa principala. A nu se depăşi doza zilnica de 1 tableta pe fara recomandarea medicului.
Interacţiuni: Teoretic, nu există posibilitatea apariţiei de interacţiuni.
Ambalare: 30; 60; 90 tablete ambalate in blistere introduse în cutie de carton.
Greutate netă: 26,10 g/cutia cu 30 tablete.
Proprietăți senzoriale: Tableta de culoare maronie, pulbere de culoare gălbui maroniu, acră, inodoră.
Termen de garanţie: 2 ani de la data fabricaţiei. Se păstrează la temperatura camerei 15 – 25 °C în ambalaj original.
Atentionări: Nu lăsați produsul la îndemâna şi la vederea copiilor. Produsul este un supliment alimentar, nu înlocuieste regimul alimentar variat, echilibrat şi stilul de viaţă sănătos.